Vad beror ryggproblem på?

De flesta av oss har någon gång upplevt smärta eller värk i ryggen. Orsakerna till detta kan variera, men beror i de allra flesta fall inte på något allvarligt. En vanlig orsak kan vara att man är stillasittande i dåliga positioner under långa perioder, kombinerat med att man inte rör sig eller tränar tillräckligt mycket. Det kan även handla om att man överbelastar ryggen med exempelvis tunga lyft.

Är ryggskott farligt?

I de flesta fall är ryggskott inte något farligt, utan går över av sig själv eller med hjälp av träning, olika övningar för ryggskott och behandling. Om smärtan däremot är väldigt intensiv, om du har feber, upplever domningar, går ner i vikt eller då smärtan håller i sig under en lång period utan att avta kan det vara dags att uppsöka en läkare.

Kan jag ge mig själv ryggskott behandling?

Det finns en del saker du kan göra på egen hand för att lindra besvären. Kroppen mår bra av att röra på sig, och du kan därför utöva någon form av skonsam träning som att till exempel promenera eller utöva specifika övningar för ryggskott. Du bör dock undvika tunga lyft eller att vrida dig i sidled.

Har du ryggont kan kyla eller värme för ditt ryggskott ha en smärtlindrande effekt. Använd en värmedyna, ta en varm dusch eller bastu för att lindra värk. Du kan även testa att kyla av området med kylklamp eller en påse med is

Vad är rehabilitering?

Rehabilitering är en samling åtgärder vars mål är att hjälpa en person återvända till sitt dagliga liv och normala funktionsförmåga efter en olycka eller sjukdom. Det finns flera olika typer av rehabilitering i form av medicinsk, psykologisk, social och arbetslivsinriktad rehabilitering.

Rygginstitutets rehabilitering individanpassas efter dina enskilda behov och förmågor. Så kontakta oss redan idag så hjälper vi lindra dina ryggproblem och ser till att du kan återgå till ditt normala liv och återfå din normala funktionsförmåga så snabbt som möjligt.

Hur kan rehabilitering hjälpa?

Rehabilitering verkar för att behandla ryggont genom skonsamma träningsmetoder som till exempel vattenträning, aerobics eller massage för ryggskott. På ett rehabiliteringscenter hittar du kunnig personal som fysioterapeuter, sjukgymnaster och psykologer som hjälper dig att hitta en behandlingsform som passar dig. Ibland kan det vara till stor hjälp att bara komma bort från den stressiga vardagen ett tag.

Hur kommer jag i kontakt med ett rehabiliteringscenter?

Om du är i behov av rehabilitering kan du få en remiss av din läkare. Om du lider av ryggskott i Stockholm eller andra ryggproblem kan du få hjälp hos oss på Rygginstitutet. Kontakta oss redan idag eller läs mer om våra tjänster här på vår hemsida.

 

“Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Rygginstitutet.”