Ryggproblem kan vara en riktig mardröm. Därför är det viktigt att ta tag i problemet så tidigt som möjligt. Skador och smärta i ryggen är vanligt förekommande både hos unga och gamla människor. Vissa menar att ryggproblem är bland de vanligaste fysiska problemen efter hjärtproblem. Problem och smärta i ryggen kan uppstå både av skador i ryggen och till följd av dålig hållning. Ryggproblemen i sig kan även orsaka problem av andra slag. Nedan följer några av de vanligaste problemen som kan uppstå till följd av ryggvärk.

Sömnsvårigheter:

Att lägga sig ner och vila eller sova är nödvändigt för att återhämta sig efter en arbetsdag eller andra aktiviteter. Kroppen får slappna av och samla nya krafter. För den som har värk i ryggen kan smärtan göra det svårt att slappna av vilket kan leda till sömnsvårigheter som gör smärtan värre.

Dålig hållning:

En god hållning kräver aktiv träning av ryggmuskulaturen. Idag har många ett stillasittande arbete där det kan vara svårt att behålla en god hållning av ryggen hela dagen. Har man samtidigt ont i ryggen kan det vara extra svårt att hitta en lämplig ställning som också är bra för ryggen. Att sitta i en stol med fel hållning i flera timmar leder ofta till någon form av ryggproblem om den dåliga hållningen inte har orsakats av ett ryggproblem. En behandling av sådana problem kan kräva professionell hjälp eftersom det ofta är svårt att ändra invanda mönster på egen hand. Hos Rygginstitutet kan man få hjälp med behandling om man lider av ryggvärk i Stockholm.

Rygginstitutet har lång erfarenhet av att ta fram behandlingsprogram för patienter som lider av värk i ryggen. De har ett team bestående av läkare, psykologer och fysioterapeuter som gör en samlad bedömning av vad som krävs för att behandla de problem som patienten har.

Som ett första steg är det viktigt att vila. Detta kan vara svårt, särskilt om smärtan uppstått till följd av stressrelaterade orsaker. Stress försämrar kroppens förmåga att läka sig själv. Därför erbjuder Rygginstitutet även behandlingar av stressrelaterade problem. På så sätt kan problemet behandlas från grunden utifrån ett helhetsperspektiv. Det viktigaste när man har värk i ryggen är att inte gå med värken för länge utan behandling. Ta reda på orsaken och behandla den så snart som möjligt.

 

”Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Rygginstitutet.”