Din kropp är fantastisk på många sätt och vis men den är även känslig och ömtålig. Dagens moderna samhälle påverkar våra kroppar på många sätt. Idag är det exempelvis vanligt att få ryggproblem av olika anledningar, från långvarig dålig sittställning till tunga lyft och slitningar. Det finns även mentala påfrestningar som påverkar våra kroppar. Vi på Ryggkliniken är väl medvetna om de utmaningar kroppen ställs inför idag, vi möter trots allt varje dag personer som behöver hjälp och vård. Du kanske själv behöver hjälp utan att veta om det.

Vi på Ryggkliniken utför bland annat försäkringsmedicinsk utredning

Kroppen är oftast bra på att signalera att något behöver förändras. De mest uppenbara signalerna är smärta och obehag. Om det gör ont så finns det något som inte riktigt stämmer. Ryggont brukar exempelvis bero på dålig hållning eller svaga muskler. Det kan även ha andra anledningar, exempelvis sjukdom eller gener. Ibland kan smärta leda till att du inte längre kan arbeta. Vid det laget kan ett besök hos oss vara aktuellt. Vi utför bland annat försäkringsmedicinsk utredning, vilket är en utredning som kartlägger din arbetsförmåga.

Hos Ryggkliniken i Växjö finns goda möjligheter till återhämtning

Det är naturligtvis inte bara kroppsliga smärtor som kan leda till besvär. Idag är det vanligt med stressrelaterade besvär kopplade till arbetet eller fritid. Vanliga symtom är hjärtklappning, utmattningstillstånd och ångest. Även stress kan visa sig genom kroppslig smärta, exempelvis i både rygg och nacke. Hos oss på Ryggkliniken i Växjö kan du komma för att rehabilitera dig från stress och få möjlighet att bearbeta problemet. Under vår stressrehabilitering har du möjlighet att bo på vårt internat. Detta är ett bra sätt att komma iväg från det vanliga vardagslivet och få fokusera fullt ut på att bli må bättre. Ibland kan ett enkelt miljöombyte vara nyckeln som gör att du kan återhämta dig. Vi har även anläggningar i andra städer. Du kan exempelvis besöka Ryggkliniken i Sundsvall eller Stockholm ifall dessa är närmare.

Låt kroppen läka hos Ryggkliniken

Det är viktigt att lyssna på din kropp och även ge den möjlighet att återhämta sig. En välmående kropp gör det inte bara möjligt för dig att arbeta igen. Det blir även möjligt att börja njuta av livet igen. Att kunna ta promenader, träffa släkten eller resa till vackra länder är betydligt lättare om du känner att kroppen klarar av det. Låt sinne och kropp läka hos oss på Ryggkliniken. Vi ser alltid fram emot att få hjälpa nya patienter.

”Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Rygginstitutet.”