Rygginstitutet är öppet för nästan alla yrkesgrupper och syftar till att erbjuda sitt rehabiliteringsprogram för återuppbyggnad av ryggen. Några av de viktigaste målen för verksamheten är att öka och bibehålla arbetsförmågan, öka självkänslan, minska  obehag, minimera arbetsfrånvaro och vårdkonsumtion.

Att enbart motionera räcker inte alltid till när det handlar om smärtor i ryggen. Det är viktigt att behandla orsaken till smärtan och inte bara få tillfällig smärtlindring.  Ryggbesvär uppstår oftast genom dålig hållning, dålig arbetsställning, stress och för mycket stillasittande. Om du har ett stillasittande jobb och sitter mycket vid skrivbordet är det viktigt att ha en bra stol med justerbart ryggstöd och att du sitter med bra hållning. Försök att sträcka på ryggen och benen genom att ta små pauser då och då.  Det finnas en myriad av andra orsaker som kan bidra till smärta i ryggen som tex en dålig säng eller om du har ett arbete som innebär mycket tunga lyft och du inte lyfter på rätt sätt. Det är bra att integrera smärtlindrande övningar och stretching i den dagliga rutinen.

Rygginstitutet är kända för ryggbesvär behandling Stockholm och har behandlat patienter med mycket goda resultat sedan 60-talet. Genom att delta i olika forskningsprojekt har dom utvecklat och förbättrat sina behandlingsmetoder och rehabiliteringsprogram genom åren. Avhjälpande massage som tex en djupvävnads massage kan bidra ytterligare till att hålla kroppen i form och fri från muskelsmärtor.  Att leva med kronisk smärta är påfrestande inte bara för den som upplever det men också för anhöriga. När det har gått så långt att massage och träning inte hjälper bör du uppsöka professionell hjälp som kan ge dig den ryggbehandling du behöver. Ryggsmärta har en förödande effekt på våra liv. Detta är inte bara fysiskt utan även mentalt. Dagliga uppgifter såsom att lyfta föremål eller att ta hand om sina barn kan bli en smärtsam och svår uppgift. Detta påverkar både privatliv och arbetslivet och bör tas på allvar, rätt åtgärder som ryggbehandling, krävs för att bli av med problemen.

Med små och disciplinerade förändringar i våra vanor och rutiner, kan vi framgångsrikt minimera effekterna av ryggbesvär. Dessa förändringar kan vara saker som att bli mer medvetna om vår hållning och bära och lyfta tunga föremål på rätt sätt. Ryggbesvär behandling Stockholm från Rygginstitutet hjälper patienter med funktionshinder eller skador.
Författare: Nils Eliasson

”Författarens åsikter är helt sina egna och speglar nödvändigtvis inte åsikterna hos Rygginstitutet”