Ryggont och besvär i rörelseapparaten är väldigt vanligt idag. Det kan dels handla om genetik men även dagens stillasittande arbeten. Att sitta ned tio timmar varje dag är inte hälsosamt och skadar vanligtvis kroppen så småningom. Om du själv upplever besvär med ryggen, axlarna eller kanske nacken, finns dock bra hjälp att få.

I Stockholm kan du enkelt kontakta företag som Rygginstitutet. Med hjälp av en skicklig sjukgymnast för rygg kan du börja behandla dina smärtor och besvär.

Vad kan då en sjukgymnast hjälpa till med? Dagens sjukgymnaster jobbar med rehabilitering och hjälper människor att så snabbt som möjligt bli bättre och ta sig tillbaka till arbetslivet. Många gånger är de en del av ett team på flera personer. I teamet kan exempelvis även läkare och psykolog ingå.

Det här kan sjukgymnasten hjälpa dig med

En sjukgymnast har vanligtvis stor kunskap och kompetens inom just rörelseapparaten, det vill säga skelett, leder och muskler. De förstår hur musklerna jobbar utifrån kroppens muskler och nervsignaler. De kan även sätta ihop ett rehabiliteringsprogram som stärker just din kropp. Detta kan innefatta allt från stretchövningar och träning till akupunktur och massage.

Genom företag som Rygginstitutet kan du enkelt få hjälp med smärt- och stressrehabilitering. Även samsjuklighet som uppkommit i samband med smärtan eller stressen, exempelvis psykisk ohälsa och utmattningssyndrom. När du vänder dig till företaget utförs först en bedömning, då får du möjlighet att träffa såväl läkare och psykolog samt sjukgymnast. Vid rehabilitering läggs vanligtvis en plan på 8-16 veckor upp, då får du träffa personalen 2-3 gånger i veckan.

Kontakta din sjukgymnast för rygg i Stockholm

Att lida av smärta i ryggen, nacken eller axlarna kan vara påfrestande. Många personer tvingas sjukskriva sig på grund av besvären. Efter en lång tid som sjukskriven kan det kännas svårt att ta sig tillbaka till arbetslivet. Genom att ta kontakt med ett företag som Rygginstitutet kan du få hjälp att matchas med en skicklig sjukgymnast på ryggkliniken. Med en noggrann plan som är helt specifik för dig och dina besvär kan du sakta men säkert börja din resa till en bättre hälsa. Om du ska få rehabilitering bör du även ha rätt till ersättning, så kallad sjukpenning, från Försäkringskassan. Detta kan kännas jobbigt att ta itu med när du lider av smärta, men du kan vara lugn. De flesta företagen hjälper dig i samband med din rehabiliteringsplan.

Ett smärtsamt men vanligt problem

Sjukdomar i muskler och skelett är den absolut vanligaste orsaken till sjukskrivningar idag, både när det kommer till kort- och långtidssjukskrivning. Om även du drabbats av besvär i muskler, skelett eller leder kan det kännas tungt, men det finns väldigt bra hjälp att få. Med både sjukgymnast och egen träning kan du påbörja din resa tillbaka mot ett smärtfritt liv och komma tillbaka till jobbet så fort som möjligt. Ta det första steget och hör av dig till en ryggklinik redan idag för att påbörja din behandling.

”Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna