Ryggsmärta kan ha många olika orsaker, både fysiska och psykiska. Ibland beror ryggsmärtan inte ens på problem med ryggen. Det kan finnas andra orsaker som är relaterade till problem med andra delar av kroppen till exempel låren. Om du har ont i ryggen kan det faktiskt vara bra att sträcka ut hamstringsmusklerna. Hamstringsmusklerna sitter på baksidan av låret och sträcker höften och böjer knäleden. Spänningar i dessa muskler kan orsaka smärta i ländryggen. Att sträcka ut hamstringsmusklerna två gånger om dagen kan räcka för att minska spänningarna.

I övrigt finns det några viktiga hälsoaspekter som man ska vara noga med att kontrollera. Vikten är en sådan aspekt. Att hålla en lämplig vikt är ett sätt att minska risken för skador eller förslitningar i ryggen. För mycket vikt runt midjan belastar ryggen på ett negativt sätt. Därför kan det vara bra att hålla koll på vikten och försöka gå ner i vikt om man upplever återkommande problem med ryggen.

Rygginstitutet erbjuder tjänster för alla typer av ryggproblem. De erbjuder ryggterapi Stockholm för dem som söker specialistvård för ryggrelaterade problem. De har ett team av kunniga medarbetare som kommer med råd och hjälp och förslag på övningar för personer med ryggproblem. De utformar i ett tidigt stadium rehabiliteringsprogram och sätter upp rutiner för patienter med ryggproblem och har behandlingar för dem som behöver ryggterapi för sina besvär.

Det finns enklare åtgärder och behandlingar som man faktiskt kan sköta själv. Om smärtan blir värre kan det vara läge att söka vård och så småningom ryggterapi. Värme verkar direkt lindrande och kan användas direkt när smärta uppstår. Värmedynor, varma bad eller en varm dusch är effektiva smärtlindrande metoder som lätt kan ordnas hemma.

Ryggsmärtor är vanliga och något som drabbar de flesta människor någon gång i livet. Beroende på problemens omfattning och grad av smärta krävs olika typer av behandlingar. En effektiv behandling är ryggterapi Stockholm som kan vara svaret på dina problem och innebära slutet på dina ryggsmärtor. Med råd och behandling från Rygginstitutet eller kanske bara lite egenvård kan smärtan snart vara ett minne blott.

Författare: Eva Mikaelsson

”Författarens åsikter är helt sina egna och speglar nödvändigtvis inte åsikterna hos Rygginstitutet”