Rehabilitering Stockholm & Sundsvall

Rehabilitering

Med rehabilitering menas att återskapa förmåga genom insatser till personer som drabbats av nedsättningar i livet genom olycka, sjukdom eller liknande. Rehabilitering omfattar arbetet av att ge det stöd/coaching som personen behöver och kan innefatta många olika behandlingssätt.

Rehabilitering omfattar arbetet av att ge stöd och coaching efter en olycka eller sjukdomsfall och kan innefatta många olika behandlingssätt. Vi erbjuder multimodal rehabilitering vid våra rehabiliteringscenter i Stockholm och Sundsvall.

Vi är professionella pusselläggare där det både finns ett behov av att se vilka pusselbitar som sitter fel samt att sedan placera dessa rätt. Kontakta oss för mer information.

Rehabilitering i Stockholm


Välkommen till Rygginstitutet i Stockholm! Vi har utformat vår rehabilitering för att möta hela människan och inte bara symtomen. Detta genomgående med natur, lokaler, personal och rehabiliteringsupplägg. Smärt- och stressrehabilitering i Stockholm har avtal gällande långvarig smärta med eller utan samsjuklighet och för utmattningssyndrom inom vårdvalet Stockholms Läns Landsting.

Bedömning sker vanligtvis under en dag då du träffar läkare, psykolog och sjukgymnast/ fysioterapeut samt får återkoppling. Om rehabilitering blir aktuell är den vanligtvis upplagd under 8-12 veckor, två till tre dagar per vecka. Det går även bra att kontakta oss för mer information om du tillhör ett annat län.

 

Rehabilitering i Sundsvall


Rygginstitutet i Sundsvall har avtal med region Västernorrland och region Jämtland Härjedalen och tar emot remisser från dessa. Hör du till en annan region, eller jobbar inom skogs- och byggsektorn, kan det ändå finns möjlighet att du kan komma till oss, välkommen att ringa oss så försöker vi hjälpa dig på bästa sätt.

Rehabperioden är på heltid i fyra veckor. Behöver du bo hos oss pga av avståndet så ingår det utan kostnad för dig.

 

Vad är rehabilitering?

vad är rehabilitering egentligen? Rehabilitering är ett begrepp inom vården som handlar att hitta det optimala sättet för en person att återgår till dagligt liv och återfå en rimlig mental eller fysisk hälsa. 

Men vad är rehabiltering i dagens samhälle? I arbetslivet handlar rehabilitering ofta om personlig anpassning i arbetet om man exempelvis kommer tillbaka från en sjukskrivning. Ibland samarbetar även arbetsgivaren med andra insatser såsom vården och försäkringskassan.    

Lär dig mer om rehabilitering på Rygginstitutet

Vi på rygginstitutet erbjuder multimodal rehabilitering för ett flertal olika skador och syndrom. Nedanför kan du läsa mer om vår rehabilitering och behandling vi erbjuder vid olika typer av fysiska och psykiska problem. Du kan även kolla in sidorna för våra rehabiliteringscenter i Stockholm och Sundsvall.

Rehabilitering Stockholm

Rygginstitutets rehabilliteringscentrum i stockholmsområdet hittar du i Ladvik, vilket ligger 2,5 mil utanför Stockholms centrum. På vårt rehabiliteringscentrum i stockholmsområdet erbjuder vi behandling för långvarig smärta och utmattningssyndrom. 

Rehabilitering Sundsvall

Hos Rygginstitutet i Sundsvall kan du med långvarig smärta eller stressproblematik få behandling och hjälp med dina besvär. 

Behandling utmattningssyndrom 

Utmattning är den snabbast växande sjukskrivningsfaktorn idag. Utmattningssyndrom känns igen via flera psykiska eller fysiska besvär som en följd av långvarig stress.

Ryggskott behandling

Ryggskott känner man oftast igen som en akut smärta i ryggen. Om ditt ryggskott inte är kopplad till en specifik händelse eller rörelse kan det vara bra att söka vård. Om du har haft en betydande begränsning mer än 6 månader och provat insatser men utan att det har haft den effekt du eftersöker kan vi vara ett bra alternativ.

Psykisk ohälsa behandling

Psykisk ohälsa blir en allt vanligare anledning till sjukskrivning. Vi på Rygginstitutet erbjuder behandling av psykisk ohälsa antingen vid utmattningssyndrom eller som del i långvarig smärta. Ambitionen är att du så snart som möjligt ska kunna återgå till ett normalt liv, samt att det ger en förändring som är hållbar över tid. 

Multimodal rehabilitering 

Multimodal rehabilitering kombinerar psykologiska insatser med fysisk aktivitet eller fysikaliska metoder och tillämpas vid långvarig smärta eller utmattningssyndrom. 

Rehabilitering långvarig smärta  

Det är relativt vanligt att vara drabbad av långvarig smärta, vilket innebär att du har haft ont i minst tre till sex månader. Detta är sällan farligt men kan innebära stora påfrestningar på livet.  

Kontakta oss

Använd formuläret nedan för att komma i kontakt med oss.
Du kan också ringa på 08-544 311 10 eller 060-64 73 00

Rygginstitutet Stockholm

Ladvik
185 93 VAXHOLM

Telefon: 08-544 311 10
Telefax: 08-544 311 11
E-Post: vaxholm@rygginstitutet.se

Svenska Rygginstitutet

Svenska Rygginstitutet
Org nr: 556513-6842 / 
Bg: 5336-0012

Svenska Rygginstitutet
Org nr: 556513-6842 / 
Bg: 5336-0012