Obs under v 13 kommer vi att behöva hålla vår matbespisning stängd relaterat till personalbrist. Vi arbetar med att det ska bli så få dagar som möjligt.

Vi på Rygginstitutet har sedan en längre tidsperiod arbetat med att se till att vi bidrar till så lite smittspridning som möjligt, något alla aktörer som samarbetar med region Stockholm behöver jobba med. Det betyder att vi har en bra grund.

Förutom detta har vi dock tagit några extra beslut då vi förhåller oss till folkhälsomyndigheten samt regeringens olika rekommendationer.

Vi har temporärt stängt av vårt gym samt tagit våra bastuutrymmen ur bruk. Gymmet kommer troligtvis öppnas åter under v 13. Resten av anläggningen inklusive varmvattenbassängen är fortsatt i bruk.

Vi kommer även arbeta med att försöka genomföra en ökad del av vårt utbud i våra underbara utomhusmiljöer. Det innebär för dig som är i rehab att det kan vara bra att ha med sig kläder för att klara utomhusväder samt att ta med eget liggunderlag/matta.

På grund av Coronavirus covid-19 kommer här en påminnelse om Folkhälsomyndighetens allmänna råd för att minska smittspridning:

På Folkhälsomyndighetens rekommendation har regeringen beslutat att förbjuda samlingar på över 500 personer. Då antalet deltagare vid våra aktiviteter ligger långt under detta kommer vi fortsätta med verksamheten som vanligt. Vi följer dock utvecklingen och återkommer om detta skulle komma att ändras.

-Tvätta händerna ofta med tvål och vatten eller använd handsprit- båda är effektiva mot coronavirus
-Hosta och nys i armvecket
-Undvik att röra ögon, näsa och mun
-Stanna hemma när du är sjuk eller tillhör en riskgrupp
Utöver dessa kan det även vara värt att undvika handskakning och kramar.
Läs mer hos Folkhälsomyndigheten och på Krisinformation.se