Rehabilitering Sundsvall

Rehabilitering Sundsvall ー vi hjälper dig tillbaka från smärta och stress

Välkommen på rehabilitering i Sundsvall, hos Rygginstitutet. Hos oss kan du med långvarig smärta eller stressproblematik få hjälp med dina besvär genom behandlingar med bevisat positiva resultat. Till Rygginstitutet kommer du via remiss från Region Jämtland/Härjedalen, företagshälsovården, arbetsgivare, Galaxen bygg, med flera. Arbetar du inom skog- eller byggsektorn kan stiftelsen Rehabiliteringsinstitutet för ryggåkommor betala rehabiliteringen. Du är välkommen att kontakta oss så försöker vi hjälpa dig på bästa sätt.

 

Fysioterapeut → Team

Plötslig smärta som uppkommer vid exempelvis en skada kan ofta behandlas av en fysioterapeut via vårdcentralen. Har du däremot lidit av smärta i rygg eller nacke i mer än tre månader kan du behöva komma till en fysioterapeut hos Rygginstitutet för att få en mer långsiktig vårdinsats. Under behandlingen får du träffa fysioterapeut, arbetsterapeut, friskvårdspedagog och får även möjlighet att bli hjälpt av läkare eller psykolog. 

Rygginstitutet har över 50 års erfarenhet av rehabilitering. Vi behandlar inte bara smärtan utan ger dig också verktyg för att kunna hantera besvären. Hos Rygginstitutet varvas fysiska övningar med teori och du behandlas både individuellt och i grupp ー en kombination som har visat sig ge de bästa resultaten. 

 

Process för rehabilitering i Sundsvall

En rehabilitering i Sundsvall hos Rygginstitutet består av flera steg. Så här går rehabiliteringsprocessen till:

  • Vi gör en kartläggning samt skapar en rehabplan för dig.
  • Vi vidgar dina kunskaper genom utbildning.
  • Vi aktiverar dig genom övningar.
  • Vi följer upp dig på ett individuellt plan under cirka ett år. 

 

Om du bor i region Jämtland/Härjedalen

I Jämtland/Härjedalen kan primärvården, dvs. din hälsocentral skicka en remiss för MMR2 (smärtrehabilitering).

I de flesta fall har du innan remissen skickats pratat med din rehabkoordinator och kanske tillsammans med rehabkoordinatorn redan bokat in din rehabperiod här hos oss på Rygginstitutet. Tillsammans med koordinatorn planerar ni rehabiliteringen i god tid före och gör klart alla intyg på en gång.

Rehabkoordinatorn hjälper dig med intyg för förebyggande sjukpenning och ger dig information om sjukresor mm. Om du är osäker på om du träffat din koordinator eller inte vet vem det är, hör av dig till oss så ska vi hjälpa dig att få kontakt med rätt person. Rehabperioden är på heltid i fyra veckor. När du kommer från Jämtland så bokar vi alltid ett rum åt dig, eftersom det inte fungerar att du dagpendlar. Boende med helpension kostar inget för dig. Vi räknar med att du kommer kvällen innan och i kallelsen som du får med posten finns mer information.

Läs gärna mer om vår rehabilitering i vårt informationsblad.

Ansökningsblankett region

Om du bor i andra regioner

Andra regioner än Jämtland/Härjedalen har för närvarande inget avtal med oss, men om du har en arbetsgivare så har du möjlighet att komma till oss ändå. Om arbetsgivaren är villig att betala en rehabplats, finns det möjlighet för arbetsgivaren att få bidrag via AFA. Arbetar du inom skog- eller byggsektorn finns det en stiftelse som finansierar rehabiliteringen för dem som arbetar inom de sektorerna.

 
Fyll i egenremiss för bedömning med Rygginstitutet

Egenremiss - Boka en tid! 

Går du omkring och upplever smärta eller utmattning, och tidigare insatser inte har hjälpt. Ett sämre mående som inte går över leder oftast till ökade problem. Tveka inte att kontakta oss för frågor eller för en bedömning.

Kontakta oss

Använd formuläret nedan för att komma i kontakt med oss.
Du kan också ringa på 08-544 311 10 eller 060-64 73 00

Region