Rehabilitering vid långvarig smärta

Behandling och rehabilitering på Rygginstitutet i Stockholm

rehabilitering stockholm logotyp

Kontakta oss  Fyll i egen remiss

Kontakta oss för rehabilitering vid långvarig smärta

På Rygginstitutet i Stockholm och Sundsvall erbjuder vi behandling och rehabilitering för långvarig smärta. Det är en vanlig åkomma där en av fem svenskar lider av smärta som kan vara lokaliserad till ryggen, axlarna eller nacken. Vi har erfarenhet av att hantera komplexa smärtproblematik och erbjuder rehabilitering genom beprövade metoder. Du kan komma till vårt rehabiliteringscenter i Stockholm med remiss från primärvården eller genom att skicka in en egenremiss.

Vad är långvarig smärta? 

Långvarig smärta innebär smärta som pågått i minst tre till sex månader och är den nya benämningen på vad som tidigare kallades kronisk smärta. Definitionen av smärta är en obehaglig emotionell och sensorisk upplevelse som kan vara kopplad till möjlig eller befintlig vävnadsskada. Det är en relativt vanlig åkomma där en av fem svenskar lider av smärta, och även om det oftast inte är farligt kan det negativt påverka ens vardag.

Långvarig smärta – Behandling 

När det gäller långvarig smärta är det viktigt att titta på den så kallade biopsykosociala modellen för att behandla smärtan. Det betyder att hela människan behöver undersökas och rehabiliteras för att lindra smärtan och återgå till ett normalt liv. Det är därför viktigt med rehabilitering vid långvarig smärta för att hitta en individuell åtgärdsplan.

Långvarig smärta, behandling och rehabilitering 

Smärta är en värdefull kroppsfunktion då det fungerar som en signal på att något inte står rätt till. Dock kan smärta som pågått en längre tid trigga smärtsystemet så att smärtan förlängs ytterligare. Därför kan det vara viktigt att behandla långvarig smärta för att inte riskera att symptomen och måendet blir värre. På Rygginstitutet är vi specialiserade på långvarig smärta och kan hjälpa dig lindra och hantera din smärta.

Långvarig smärta

Kontakta oss

Använd formuläret nedan för att komma i kontakt med oss.
Du kan också ringa på 08-544 311 10 eller 060-64 73 00

Rygginstitutet Stockholm

Ladvik
185 93 VAXHOLM

Telefon: 08-544 311 10
Telefax: 08-544 311 11
E-Post: vaxholm@rygginstitutet.se

Svenska Rygginstitutet

Svenska Rygginstitutet
Org nr: 556513-6842 / 
Bg: 5336-0012

Svenska Rygginstitutet
Org nr: 556513-6842 / 
Bg: 5336-0012