Har du haft smärta under längre tid som påverkar din livssituation negativt? Då behöver du rehab och träning för rygg. En sjukgymnast kan ta fram övningsscheman som stärker dina muskler, minskar din smärtproblematik och risken för återkommande värk.

De flesta av oss drabbas någon gång av smärta i rygg eller nacke. Orsaken kan vara långa stillasittande arbetsdagar framför en skärm, otränade muskler och dålig hållning. Även stress, utbrändhet  och mentala problem kan påverka oss fysiskt och visa sig i form av exempelvis värk eller akut smärta.

Att dessa problem är vanliga innebär dock inte att de inte ska tas på allvar. Tvärtom. Ju oftare värken eller ryggskottet slår till desto viktigare är det att komma tillrätta med smärtan. En professionell ryggspecialist kan då hjälpa till med att skräddarsy rätt insatser som stärker det drabbade området och som gör det möjligt att slippa återkommande problem.

Förutom träning är det bra att tänka på följande:

Varva ned

Stress kan vara den stora anledningen till att du har ont. Tänk på pausa ofta i vardagen, ta promenader och byt miljö regelbundet. Att bara sitta framför datorn hela dagarna är inte bara skadligt rent fysiskt, det kan också påverka ditt mentala välmående och spä på den negativa spiralen.

Kost

Genom att äta sundare kan du påverka din hälsa på många sätt. Vanliga följder av bättre kost är att bättre immunförsvar, högre energinivåer och stabilare blodsocker. Detta innebär att du troligen kommer att bli piggare och orka träna mer, vilket i sin tur gör dig mer motiverad att ta dig an dina rygg och rehab övningar.

Även om värk och smärta kan kännas hopplöst, framförallt för dig som lidit av de här problemen under lång tid, så finns det sätt att lindra problemen. Kontakta Rygginstitutet, redan idag. De är specialiserade på rygg och rehab och kan erbjuda professionell hjälp som tar dig ur den onda smärtcirkeln. De erbjuder också konsultation med både sjukgymnast och läkare som tillsammans arbetar för att du ska få relevant och anpassad vård.

”Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Rygginstitutet.”