I takt med att man blir äldre försvagas skelettet och benen blir känsligare för skador. Därför är det vanligare med benbrott och skador på skelettet när man blir äldre. Även musklerna kan bli svagare vilket gör att exempelvis ryggraden inte längre får det stöd den behöver vilket i sin tur ökar risken för skador. Smärta i ryggen kan komma plötsligt i samband med ett lyft, en rörelse eller en stöt eller komma smygande och störa såväl arbete som nattsömn.

Ryggsmärta är något så vanligt att de flesta inte tar det på särskilt stort allvar förrän smärtan är så svår att den knappt går att uthärda. Men att inte söka behandling för ryggbesvär i tid kan förvärra tillståndet och göra skadan värre. Vid svåra ryggsmärtor kan det behövas en lång tid av rehabilitering för att bli återställd. Ett behandlingscenter som har specialiserat sig på behandling av ryggbesvär är Rygginstitutet som erbjuder ryggbehandling i Stockholm, Kalmar, Kronoberg, Jämtland och Västernorrlands län. Med över 50 års erfarenhet vet de vad som krävs för att behandla olika typer av ryggsmärta.

Rygginstitutet erbjuder rehabiliteringsprogram som utgår ifrån individens specifika behov och tar itu med problemet från grunden för att ge rätt förutsättningar för ett smärtfritt liv efter rehabiliteringen. En behandling för ryggbesvär hos Rygginstitutet kan vara i form av träning, avslappning eller stresshantering.

För den som söker ryggbehandling i Stockholm hos Rygginstitutet kan få komma till deras behandlingscenter som ligger i en lugn miljö som bidrar till en god återhämtning. Genom olika övningar som vattengymnastik och stretchövningar blir musklerna starkare och mer flexibla. Särskilt vattengymnastiken är en bra behandlingsmetod för den som lider av svåra ryggbesvär eftersom vattnet låter patienten göra lugna rörelser som endast innebär försiktigt belastning av ryggen.

Rygginstitutet har under sina år i branschen erbjudit behandling för åtskilliga patienter som på grund av stress eller felbelastningar lidit av ryggbesvär. Beroende på förutsättningar och smärtans intensitetsgrad erbjuder de olika typer av behandlingsprogram som kan sträcka sig från någon dag i veckan till flera månaders träning för att garantera ett gott resultat.

 

”Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Rygginstitutet.”