Rehabilitering Stockholm

Rygginstitutet i Stockholm

rehabilitering stockholm logotyp

Jag vill komma till er på Rygginstitutet Stockholm, hur gör jag?

Om du har en långvarig smärt- och/eller stressproblematik och känner att nu är det dags att få hjälp ta då i första hand kontakt med läkare på vårdcentralen alternativt annan lämplig läkare. Om ni gemensamt kommer fram till att behovet finns och att det vore en bra insats, kan läkaren skriva en remiss till oss på Rygginstitutet.

När vi får remissen kontaktar vi dig och bokar in dig för en bedömning.

Rygginstitutet är en av flera aktörer som i landstingets vårdval erbjuder rehabilitering för smärtpatienter och patienter med stressrelaterade besvär. Det är du som patient som väljer vilken enhet du önskar komma till.

 

Har du fått en remiss till Rygginstitutet Stockholm?

Då vill vi hälsa dig hjärtligt välkommen och hoppas att vi ska få bli ett av dina verktyg i din rehabiliteringsprocess.

Du kommer inom kort att bli kontaktad/få en kallelse till bedömningen inför rehab.
Bedömningen sker under en dag där du enskilt träffar läkare, psykolog och fysioterapeut. Bedömningen avslutas med att du får sitta ner med hela teamet. Där tar vi tillsammans med dig beslut om en rehabilitering är en bra insats och när/hur vi ska planera den i tiden.

Rehabiliteringen utgår från dina behov och bygger på ett biopsykosocialt synsätt där vi sätter hela människan i centrum och arbetar beteendefokuserat. Den multimodala rehabiliteringen, med flera parallella insatser från olika kompetenser, planeras över en period om 8-12 veckor beroende på dina individuella behov och möjligheter.

Fyll i egenremiss för bedömning med Rygginstitutet

Egenremiss

Går du omkring och upplever smärta eller utmattning, och tidigare insatser inte har hjälpt. Ett sämre mående som inte går över leder oftast till ökade problem. Tveka inte att kontakta oss för frågor eller för en bedömning.

Egenremiss

Du kan även komma till oss via en egenremiss. Det är viktigt att du laddar ner denna egenremiss här och antingen fyller i den via datorn och mailar till oss alternativt fyller i för hand och skickar med posten. Vi behöver få en bakgrund av dina besvär, tidigare behandlingar, eventuella medicineringar och vad du förväntar dig av en rehabilitering hos oss. Vi önskar också att du kryssar i att vi får gå in i din journal och inhämta tidigare information/medicinsk bakgrund.

Ersättning under rehabiliteringsperioden

Detta kan i första hand Försäkringskassan svara på. Har du en personlig handläggare så ring gärna dit och undersök förutsättningarna. Om du inte har en gällande sjukskrivning så kan vår läkare hjälpa dig med de intyg som behövs antingen det gäller sjukskrivning eller förebyggande ersättning. Dessa frågor tas upp vid bedömningstillfället. sjukpenning från försäkringskassan.

 

Varför ska du välja Rygginstitutet?

Vi har drygt femtio års erfarenhet av att rehabilitera patienter med komplex och långvarig problembild.

Vi kan erbjuda en individinriktad rehabilitering där vi även nyttjar pedagogiska processer och dynamiken i gruppaktiviteter som en viktig del i rehabiliteringen.

Vi finns i en lugn och harmonisk skärgårdsmiljö som ger näring till både kropp och själ inom pendelavstånd från centrala city.

Då vi bedrivit rehabilitering över lång tid, finns det data på att vi har lyckats leverera och fortsätter att leverera stabila och goda forskningsresultat vad gäller rehabutfall. Dessa följs upp via bl a Nationella Smärtregistret, Stockholms Läns Landsting samt Försäkringskassan.

Vi har tillgång till en egen varmvattenbassäng som inbjuder till både träning och återhämtning.

Rygginstitutet har stor erfarenhet av olika arbetsmiljöer och arbetsplatser, Vi har rehabiliterings-koordinatorer som tillsammans med dig jobbar i nära samarbete med arbetsgivare, försäkringskassa och arbetsförmedling där det finns behov. Detta kan ske genom möten men också via arbetsplatsbesök.

Hur hittar du till oss?

Rygginstitutet i Ladvik ligger 2,5 mil från Stockholms centrum på väg ut mot Vaxholm. Du når oss med buss 670 som utgår från tekniska högskolan, avstigning hållplats Ladvik, Restid ca 25 min. Om du kommer med bil har vi goda förutsättningar för parkering.

Stockholm Rehabiliteringscenter | Rygginstitutet
Grupprehabilitering | Rygginstitutet

Kontakta oss

Använd formuläret nedan för att komma i kontakt med oss.
Du kan också ringa på 08-544 311 10 eller 060-64 73 00