Nu har vi kommit igång med ett nytt år på Rygginstitutet efter en skön ledighet över jul- och nyårshelgen.

Året som har gått har gett oss stora utmaningar för att kunna bibehålla en hög kvalité i vår rehabilitering, möta ett ökat antal patienter samtidigt som vi ska minimera risken för smittspridning. 

Samhället är fortfarande i ett allvarligt läge vad gäller Covid-19 och vi behöver förhålla oss till Folkhälsomyndighetens, Regeringens samt region Stockholms riktlinjer och rekommendationer.

Vi har gjort ett antal förändringar. Anpassat antalet personer/patienter i grupperna, ändrat möblering i vissa lokaler som i matsalen och i gymmet. I bassängavdelning har vi stängt bastu-utrymmet och utökat antalet duschmöjligheter.

Styrkan under denna period har bland annat varit vårt gynnsamma läge med stora ytor både inom- och utomhus, vilket har gjort att vi har kunnat utföra möten och rehabilitering på plats samt kompletterat med digitala besök och möten på distans. 

Personalen har utfört ett otroligt bra jobb med att få den ”nya” organisationen att fungera med att ställa om på ett så säkert sätt som det bara är möjligt. 

Vi uppskattar när patienter berättar att de känt sig trygga hos oss. 

Nu ser vi fram emot en vår och en sommar då vi förhoppningsvis snart kan slappna av och fortsätta med vår huvudsakliga uppgift att bidra till att få människor att anamma det biopsykosociala synsättet, se över belastningar, hitta återhämtning och att kunna navigera från ohälsa till att må bättre här och nu men framför allt framåt i livet!

PS. Nu använder vi vårt elljusspår både till skidåkning och stavgång. På bilderna är det två av våra medarbetare som ser till att jobba med sin egen återhämtning och samtidigt se över alla möjliga olika rehabinslag. DS.

Anställd som går i snö | RygginstitutetAnställda på Rygginstitutet