Ryggsmärta som beror på stela muskler eller att lederna runt ryggraden inte kan röra sig som dom ska, detta kan behandlas med effektiva metoder. Det är viktigt att ta hand om sin rygg och behandla smärta som inte går över med hjälp av massage och träning.
Artros kännetecknas av en degeneration av brosket som täcker ändarna av leden vilket resulterar i smärta och låsningar. Om smärtan inte behandlas i tid kan det till slut vara försent och leda till ett kroniskt smärttillstånd. Med hjälp kan man lindra besvären.

Med hjälp av experter inom vertebral vård kan du återfå din fysika hälsa och rörlighet samt bli fri från smärta.
Uppkomsten till ryggont kan bero på flera olika saker.
De främsta orsakerna till värk i ryggraden är artrit och diskbråck. Då bör man även se över muskelstrukturen för att identifiera orsakerna till smärtan.
Ryggsmärta tenderar att uppstå genom dålig hålling eller arbetsställning som är olämpliga för din ryggs välbefinnande.
I förlängningen kan det gå så långt att personen i fråga måste få behnadling i form av ryggterapi. Smärtan är en signal som bör tas på största allvar. Receptionister, tandläkare, lastbilsförare, försäljare, frisörer och många andra yrkesgrupper riskerar att få ryggproblem på grund av obekväma arbetställningar eller mycket stillasittande.
Utan att nödvändigtvis byta arbete, kan detta förhindras eller behandlas genom ryggterapi.
Kroniska ryggsmärtor kan orsakas av svaga muskler som inte är tillräckligt starka för att stödja ryggen eller överkroppen ordentligt. Att göra ryggövningar och magövningar kommer att stärka musklerna runt bålen som stödjer ryggen och minskar ansträngningen på ryggen och inflammationer. Om musklerna tenderar att bli stela kan det vara bra att se över sin sovställning eller säng, att sova gott och i ett avslappnat tillstånd tillåter musklerna att slappna av under natten. Massage eller yoga rekommenderas för att lindra spända muskler. Att massera med eteriska oljor kan hjälpa till att få dina muskler och minska belastningen.
Över hela Sverige finns det ett behov av att söka vård. Rygginstituet erbjuder bla ryggterapi Stockholm och Göteborg. För att läsa mer om ryggterapi Stockholm och andra tjänster som Rygginstituet erbjuder, gå in under fliken Tjänster på hemsidan.
Författare: Linnea Axelsson

”Författarens åsikter är helt sina egna och speglar nödvändigtvis inte åsikterna hos Rygginstitutet”