Vi har kommit in i maj månad 2021 och det är både med negativa och positiva sidor. Den främsta negativa sidan är att antalet smittade i samhället fortsätter vara påtaglig och vi behöver alla göra vad vi kan för att minska våra fysiska beröringspunkter. Den främsta positiva sidan är att våren verkligen börjat göra sitt intåg. Hela naturen börjar sprudla av liv, allt från fågelsången som ekar mellan träden till de oändliga nyanserna av grönt som börjar spricka ut. För oss betyder det att mer och mer av vår verksamhet kan flyttas ut till våra underbara omgivningar. 

Vi kan nu börja sammanfatta lite om hur det har fungerat att arbeta med vår rehabilitering dryga året med Covid-19. Det som står ut är att vi har ett stabilt upplägg för att genomföra en rehabilitering även under de utmaningar som har uppstått. Våra största framgångsfaktorer har varit: 

Vår personal som har en hög kompetens samt flexibilitet. Det vi arbetar med är beteendeförändringar och personalen har verkligen visat prov på att kunna applicera detta på sig själva och på rehabiliteringen vilket är väldigt roligt att se. 

Våra lokaler samt omgivningar. Det tåls att upprepas att vår miljö skapar förutsättningar till läkning och problemlösning både för patienter och för personal. 

Våra patienter som har varit följsamma till de rekommendationer som varit rådande och ibland förändrats med kort varsel mitt i rehabiliteringen. 

Till dig som lider av utmattningssyndrom eller långvarig smärta vill vi bara uttrycka att höra av dig, säsongen nu är fantastisk för att arbeta med beteendeförändring. Vi vill poängtera detta genom att avsluta med att citera en av de patienter som nyligen avslutat sin rehab hos oss. ”Det enda jag ångrar är att jag inte hörde av mig till er tidigare”. 

Festligheter på Rygginstitutet