Rehabilitering vid långvarig smärta och utmattning

Svenska Rygginstitutet – Arbetslivsinriktad rehabilitering, medicinsk rehabilitering och försäkringsmedicinska utredningar. Vi erbjuder rehabilitering vid långvarig smärta och utmattning

RehabiliteringÖvriga avtalEgenremiss

Rehabilitering vid långvarig smärta och utmattning

Svenska Rygginstitutet – Arbetslivsinriktad rehabilitering, medicinsk rehabilitering och försäkringsmedicinska utredningar. Vi erbjuder rehabilitering vid långvarig smärta och utmattning.

RehabiliteringÖvriga avtalEgenremiss

Rehabilitering vid långvarig smärta och utmattning

Svenska Rygginstitutet – Arbetslivsinriktad rehabilitering, medicinsk rehabilitering och försäkringsmedicinska utredningar. Vi erbjuder rehabilitering vid långvarig smärta och utmattning.

RehabiliteringÖvriga avtalEgenremiss

Snabb hantering av remisser

Personligt utformad rehab

Över 90% upplever ökad livskvalitet

Rehabilitering med fokus på helheten

Rehabilitering, försäkringsmedicinsk utredning, remisser och övriga avtal.

Behandling för långvariga ryggsmärtor | Rygginstitutet

Långvarig smärta

Att leva med långvarig smärta är förenat med en stor påverkan på livskvaliteten samt en betydande kostnad både för individ och samhälle.

Rehabiliteringscenter | Rygginstitutet

Utmattningssyndrom / Stressrelaterad ohälsa

Utmattningssyndrom är den snabbast ökande sjukskrivningsfaktorn i samhället idag.

Patient som beskriver ryggproblem med sjukgymnast | Rygginstitutet

Övriga avtal

Här hittar ni uppgifter till övriga avtal som: behandling av sjukgymnast, fysioterapeut, Stiftelsen för skog och bygg, företagsanpassade utbildningar etc.

Medskick till sommaren från oss på Rygginstitutet

Då är vi åter i det läge på året där det är dags för sommar och många tar semester. Det har varit en påfrestande vårtermin med bland annat fortsatta spår av ökat ekonomiskt tryck, krig och klimatalarm där extra många människor har haft det väldigt tufft. Det är viktigt att man ser till att hämta igen sig men då det inte ser ut som att det kommer några större ljusningar i närtid så är det även viktigt att planera för framtiden.

Vi på Rygginstitutet vill passa på att ta tillfället i akt och uppmana er att inte bara fokusera på återhämtning och avslappning, utan också att reflektera över er nuvarande situation. Hur har den sett ut under senaste tiden? Hur tror du, med handen på hjärtat, att den kommer att se ut framåt? Vad finns det för något du kan göra för att få ökad livskvalité i det lilla och i det stora? Om det är så att du känner att du är besvärad av smärta som varat i mer än 6 månader eller utmattning och du tror dig behöva ett större samlat stöd så finns vi här för dig.

Varma sommarhälsningar från gänget på Rygginstitutet

 

Vi fortsätter – Vårdval Region Stockholm

Tisdag 21/2 beslutade region Stockholm att avveckla vårdvalen för Långvarig smärta med eller utan samsjuklighet samt för utmattningssyndrom. Vi från Rygginstitutet vill belysa att det är först under 2025 som eventuella nya mottagningar kommer att kunna ta emot patienter i dessa grupper. Vi kommer alltså fortsätta förmedla vår rehabilitering inom vårdvalet, vilket för patienten betyder frikortsgrundande, åtminstone till dess eller till det finns något bättre alternativ för patienterna. Detta gäller alltså våra patienter i Stockholm. Mvh Rygginstitutet

 

Google Reviews

Sven-Erik Wahl

Stort tack till Jan, Jesper och specielt Andreas Ni tilsammans med atmosfären, lugnet och den härliga
miljön ute pa Ladvik kommer jag alltid aft minnas med värme, harmoni, hopp och glädje.
Rekommenderas varmt! Mvh Sven.

Maja Stäläker

Oändligt tacksam för tiden med Nina, David och Peter och alla andra på Ladvik. Ni har gett mig så
många insikter och verktyg som varje dag hjälper mig att ta steget bort från långvarig smärta och mot ett mer harmoniskt liv.

Therese Olsson

Mycket nöjd med min vistelse på Rygginstitutet, härlig personal som är engagerade i individen

Edvin Lind

Rygginstitutet har hjälpt mig få tillbaka mitt liv. Nu 1 år sedan avslutad behandling och jag mår bättre än jag kan minnas att jag någonsin gjort, jag är evigt tacksam.

Sandra Rohlin

Tusen tack till David, Nina, Peter och Johanna för all ovärderlig kunskap och hjälp jag fått under dessa veckor. Personalen är otroligt kompetenta och man får verkligen den individuella hjälp man behöver

Nu har båda avsnitten släppts där Rygginstitutets David Parker pratar om Multimodal Rehabilitering 

David kommer att prata med Tyngre Rehabs Erwin om vad multimodal rehabilitering är. Tonvikten kommer vara mot smärta men även en del fokus på utmattning. Första avsnittet släpptes söndagen den 13/3. och andra söndagen den 27/3

Lyssna här 

Svenska Rygginstitutet
erbjuder rehabilitering sedan 1961

Rygginstitutet erbjuder rehabilitering i Stockholm och vänder sig till dig med besvär i rörelseapparaten som till exempel ryggproblem, smärta i nacke, smärta i leder, fibromyalgi, EDS, reumatism. Vi vänder oss framför allt till dig som upplever både smärtproblematik och eller lider av stressrelaterade besvär. Rygginstitutet står öppet för alla yrkesgrupper, även arbetslösa. Några av huvudmålen med vår verksamhet är att återta funktion, öka/bibehålla arbetsförmågan genom hela livet, öka självkänsla och motivation, minska upplevda besvär samt minska sjukfrånvaro och vårdkonsumtion. 

 

Till oss kan du söka dig om du har haft till exempel ryggproblem i mellan tre och sex månader och fått hjälp via vårdcentralen, men inte upplever att primärvårdens behandling av långvarig smärta har gett resultat. Du kan också vända dig till oss för rehabilitering vid utmattningssyndrom.

Våra anläggningar

Svenska Rygginstitutet finns i Sundsvall och Stockholm.

Rehabiliteringscenter i Stockholm | Rygginstitutet

Rygginstitutet Stockholm

Rygginstitutets Smärt & Stressrehabilitering

Besöksadress:
Ladvik 185 93 VAXHOLM

Telefon: 08-544 311 10
Telefax: 08-544 311 11
E-post: vaxholm@rygginstitutet.se

Besök Rygginstitutet i Sundsvall

Rygginstitutet Sundsvall

Huvudkontoret

Besöksadress:
Institutsvägen 8 856 43 SUNDSVALL

Telefon: 060-64 73 00
Telefax: 060-64 73 01
E-post: sundsvall@rygginstitutet.se

Rehabilitering i Stockholm och Sundsvall

Rygginstitutet erbjuder multimodal rehabilitering, MMR2, i Stockholm. MMR2 kännetecknas av tvärprofessionella team som arbetar med patienten i centrum.

I Stockholms län betyder det att du garanterat kommer att träffa läkare, psykolog samt sjukgymnast för att tillsammans skapa en rehabiliteringsplan. Hos oss på Rygginstitutet kan det även vara så att du träffar rehabiliteringskoordinator, socionom, kurator och arbetsterapeut. Multimodal rehabilitering vid långvarig smärta och utmattningssyndrom genomförs under en definierad tidsperiod och inriktar sig på både teoretiska samt praktiska interventioner. 

Hos oss på Rygginstitutet erbjuder vi rehabilitering för smärta och utmattning som innebär både teoretiska och praktiska inslag. Vi arbetar genom föreläsningar och diskussioner kring olika teman som är vanliga vid långvarig smärta som nack- eller ryggproblem och utmattningssyndrom. Praktiska inslag med inriktning biomekanik samt psykologi som funktionell träning, kroppskännedom, bassänggymnastik, stavgång, yoga, ergonomi och mindfulness är också en viktig del av behandlingen. Inom vår rehabilitering vid långvarig smärta och utmattning  arbetar vi även med ett stort fokus på återtagande av livsvärden där hållbar arbetsåtergång kan nämnas.

Vi startade vår rehabilitering i Stockholm för ryggproblem och har fått omdömen som ”bästa ryggspecialist i Sverige” och av flera är vi fortfarande sedda som en ryggspecialist i Stockholm och Sundsvall.

Vi är måna om att behålla vår goda samt välrenommerade tradition för behandling av ryggproblem, men med åren har vi valt att övergå till att fokusera på hela människan och utifrån detta den Biopsykosociala modellen. Detta betyder att vi inte bara fokuserar på att behandla specifika åkommor som till exempel ryggproblem eller koncentrationssvårigheter, utan istället beaktar vi kroppssjukdomar, psykisk ohälsa och sociala problem i samspel med varandra för att få full förståelse av problemet vi står inför och hur vi på bästa sätt kan bemöta det. En metod som visat sig ge mycket goda resultat både inom rehabilitering vid utmattningssyndrom och smärta.

Vår rehabilitering i Stockholm och i Sundsvall skiljer sig något åt i tidsaspekt då det i dagsläget är olika avtal, men grunderna är desamma.

Looking for rehabilitation in Stockholm

Rygginstitutet is an accredited provider of Multimodal specialized rehabilitation for long-term pain and Exhaustion disorder (Utmattningssyndrom). For more information please contact us! You can find the number below and in the navigation menu under “Kontakt”.

Brev från en patient

”För ett år sedan: jag trodde på fullt allvar att jag inte skulle överleva.
Jag var otroligt ångestladdad och rädd för allt!
En signal från mobilen fick mig att må fysiskt och psykiskt illa. Dolt nummer var lika med nära döden upplevelse.
Jag såg att människor rörde på munnen men fattade inte vad dom sa.
Jag hade en ständig vibration i kroppen och konstanta smärtor.
Jag sov inte, jag åt väldigt illa och mitt mindset var totalt låst.

Livet efter Ladvik.
Jag skrattar, jag sover, jag äter. Jag tänker igen…
Jag svimmar inte av rädsla när min mobil ringer.
Jag slutar med medicin 3 maj och det känns helt okej.
Jag vågade vägra återvända till min gamla arbetsplats. Jag fick nytt arbete och arbetar 100 % sedan mitten av april.
Jag rör mig mer men får inte ångest när det inte blir som jag tänkt.
Jag lånar ett uttryck från en trubadur jag känner ” jag är fan nöjd”
Kram från Lisa.”

Nyheter

Missa inte spännande och matnyttiga tips och nyheter från Svenska Rygginstitutet. 

Intervju med Galaxen bygg

Intervju med Galaxen bygg

Undrar du också vad Galaxen bygg är för något? Nedan kan du se en kortare intervju med en av våra beställare av rehab - Galaxen bygg. Tillhör du...

Hur lång rehabilitering vid utmattningssyndrom?

Rygginstitutet erbjuder rehabilitering under tolv veckor där du är på plats ca två halvdagar per vecka. Under rehabiliteringen kombinerar vi föreläsningar kring hur vi fungerar och vad vi påverkas av med praktiska övningar där fokus är att lära känna kroppen.

Vad är multimodal behandling?

Det är en behandlingsform där olika professioner arbetar i team med patienten i centrum under en begränsad tidsperiod. Under behandlingen varvas psykologiska insatser med fysisk aktivitet/träning.

Vad är MMR?

MMR, multimodal rehabilitering, är en typ av rehabilitering som kännetecknas av tvärprofessionella team med patienten i fokus. Inom MMR tas hänsyn till både kropp och själ genom att föreläsningar och diskussioner kombineras med fysisk aktivitet.

Varför blir man utmattad?

Om man utsätts för stress eller påfrestning under lång tid utan tillräcklig återhämtning finns risk för utmattning. Vanliga anledningar till utmattning är höga krav i arbetslivet, hög arbetsbelastning, långvarig arbetslöshet, dödsfall inom familjen, ekonomiska problem eller en separation. Utmattning, eller utmattningssyndrom som är den korrekta termen, kallades tidigare för utbrändhet eller utmattningsdepression.

Skicka in en egenremiss här!

För personlig kontakt ring oss i Stockholm på tel: 08-544 311 10
eller Sundsvall på 060-64 73 00

  Välj region:

  Tillhör du en annan region behöver du vara i kontakt med regionen för att undersöka dina möjligheter att kunna göra rehabilitering hos oss på Rygginstitutet

  Kontakt

  Klicka på knappen nedan för att ansöka om en rehabilitering på Rygginstitutet i Sundsvall och region Jämtland. Du kommer att skickas till en annan undersida.

  Gå till region Jämtland

  Typ av rehabilitering:

  Observera! Vår rehabilitering syftar till beteendeförändring och fokuserar inte på kirurgiska ingrepp, medicinering, kortvarig okomplex problematik och liknande.

  Kontakt

  Viktig information
  Kontaktuppgifter:  Rygginstitutet Stockholm

  Ladvik
  185 93 VAXHOLM

  Telefon: 08-544 311 10
  Telefax: 08-544 311 11
  E-Post: vaxholm@rygginstitutet.se

  Svenska Rygginstitutet

  Svenska Rygginstitutet
  Org nr: 556513-6842 / 
  Bg: 5336-0012

  Svenska Rygginstitutet
  Org nr: 556513-6842 / 
  Bg: 5336-0012