Ryggproblem är en av de vanligaste orsakerna till sjukfrånvaro idag. Ofta beror problemen på sträckningar eller spänningar som är orsakade av enformiga rörelser, stillasittande arbete eller tunga lyft. Viss ryggsmärta kräver specialistbehandling för att avhjälpas. Behandlingen kan bestå av mediciner, sjukgymnastik och i extrema fall även operationer. Ryggsmärta är allt annat än ovanligt, men det betyder inte att den skulle vara mindre obehaglig.

De flesta människor råkar förr eller senare ut för någon form av ryggproblem och behöver då hjälp, om det inte går över av sig självt vilket det inte alltid gör. Det finns några saker man kan göra för att lindra smärtan och förebygga ytterligare problem med ryggen.
För att förebygga ryggsmärta ska du undvika att lyfta extremt tunga föremål. Var försiktigt och lyssna till din kropp. Många ryggskador och ryggsmärtor beror på tunga lyft som utförs med fel teknik. Om du inte vet hur du ska lyfta eller känner att det är för tungt ska du undvika det och bara lyfta sådant som du känner att du, och i synnerhet din rygg, klarar av.

Rygginstitutet är ett företag som erbjuder behandlingar av ryggrelaterade problem runt om i landet. Eftersom stress kan vara en faktor som orsakar ryggproblem erbjuder de stress rehabilitering Stockholm. De kan även erbjuda hjälp och råd hur man ska lyfta för att minska risken för skador och förslitningar av ryggen. De arbetar ut träningsprogram utefter de behov som finns hos enskilda patienter.

Idag finns det gott om böcker och videor där man kan få råd och tips på övningar och träningsprogram som man kan utföra hemma för att minska stress och lindra spända muskler. Men det är inte alltid det räcker med sådana åtgärder och då kan det vara bra att veta att Rygginstitutet erbjuder stress rehabilitering Stockholm. Vänta inte för länge utan ta tag i din situation nu och må bättre.

Om du vill veta mer om olika metoder för rygg rehabilitering Stockholm kan du gå in på Rygginstitutets hemsida och läsa om olika program och behandlingar som de erbjuder. Där kan du också läsa om hur behandlingar kan påverka hela din vardag och ditt liv till det positiva. Nu kan du slippa ryggsmärta och stress tack vare Rygginstitutets behandlingar och rygg rehabilitering Stockholm.

 

Författare: Nina Mikaelsson

”Författarens åsikter är helt sina egna och speglar nödvändigtvis inte åsikterna hos Rygginstitutet”