Har du ont i ryggen? Det kan bero på ett flertal saker, från hur du sitter när du arbetar till madrasstyp, belastning, sjukdomar, skador och mycket mer. Om du snabbt vill ha hjälp kan du med fördel vända dig till en sjukgymnast från Stockholm eller någon annan storstad. På så sätt kan du både ta reda på varför du har ont och även börja åtgärda problemet så fort som möjligt. Vi har samlat fyra sätt som en sjukgymnast kan hjälpa dig att behandla ditt ryggproblem.

Anledningar till att du har ont i ryggen

Ryggsmärtor kan bero på flera saker. Bara en sådan sak som att sitta ned när du arbetar kan leda till ryggproblem. Människan har trots allt inte utvecklats under tusentals år för att sitta på en stol flera timmar om dagen, oftast i flera år. Naturligtvis kan dina ryggproblem även bero på andra saker, allt från ärftliga sjukdomar till att du varit med om en olycka eller att du har försvagad muskulatur. Oavsett vad som är källan till problemet kan du räkna med att få god hjälp när du besöker en sjukgymnast i Stockholm eller annan ort.

Olika behandlingar och övningar

Det finns oftast fyra behandlingar och övningar som återkommer när det gäller ryggproblem. Dessa är:

1. Dynamiska stabiliseringsövningar

Musklerna kring bålen gör att du får en bra hållning, något som i sin tur avbelastar dina leder, ger dig bättre rörelseförmåga och ser till att ryggen hålls i en naturlig och rak position. En sjukgymnast har oftast flera dynamiska stabiliseringsövningar redo att lära ut eftersom de har en stor positiv effekt på ryggen.

2. Stretching

Att stretcha är viktigt, speciellt om du har ont i ryggen. När du stretchar ser du till att olika muskelgrupper sträcks ut. Det är inte bara ryggen du ska stretcha utan även andra muskelgrupper som är kopplade till ryggen. En sjukgymnast kan visa hur du ska stretcha och vart de ska sträcka. Det är viktigt att övningarna utförs på rätt sätt, annars kan det leda till att du förvärrar ryggsmärtan.

3. Magövningar

Magträningsövningar används regelbundet vid rehabilitering eftersom musklerna på och kring magen bidrar till bålstabiliseringen. Det innebär inte att du måste träna tills du får magmuskler, endast att magmusklerna behöver bli starkare än vad de är för tillfället. Det finns gott om övningar du kan göra för att stärka denna muskulatur.

4. Ländryggsövningar

Den nedre delen av ryggen kallas för ländryggen. Det är vanligt att uppleva att smärtan kommer härifrån, eller att den strålar in från andra delar av ryggen eller benen. Det går inte att bara träna en del av kroppen för att fixa ryggproblem utan du måste ha en balanserad muskulatur. Det innebär att även ländryggen måste tränas om du börjar stärka upp din mage.

Behandla ryggen hos en sjukgymnast i Stockholm

En sjukgymnast i Stockholm kan hjälpa dig få tillbaka rörligheten i ryggen, samt se till att smärtan försvinner. Exakt vilka övningar du behöver göra och vilken behandling du kommer att få beror på vad du har för problem. Det bästa är att hitta sjukgymnast i Stockholm som förstår vad som har hänt och kan skapa en bra plan för att lösa problemet.

Hitta bästa sjukgymnast i Stockholm

Vill du hitta bästa sjukgymnast i Stockholm finns det många riktigt bra alternativ att välja mellan. Du kan titta på recensioner eller kundfeedback för att se hur de tidigare klienterna upplevt behandlingarna. Oftast märker du snabbt om sjukgymnasten passar just dig. Det är väl värt att boka in ett möte för att känna efter hur personkemin mellan dig och sjukgymnasten känns. Se till att du gör något åt din ryggsmärta idag.