Egenremiss Stockholm ー så gör du

Har du haft smärta i minst tre månader och/eller lider av utmattningssyndrom? Då kan du söka dig till Rygginstitutet, antingen via remiss från annan vårdinstans eller genom egenremiss. För att kunna komma på bedömning bör du ha träffat läkare samt eventuellt fysioterapeut, psykolog eller andra behandlare i primärvård men ej erhållit önskat resultat.  

För snabbast hjälp rekommenderar vi att du fyller i formuläret här på sidan. 

Skicka in en egenremiss här!

För personlig kontakt ring oss i Stockholm på tel: 08-544 311 10
eller Sundsvall på 060-64 73 00

  Välj region:

  Tillhör du en annan region behöver du vara i kontakt med regionen för att undersöka dina möjligheter att kunna göra rehabilitering hos oss på Rygginstitutet

  Kontakt

  Klicka på knappen nedan för att ansöka om en rehabilitering på Rygginstitutet i Sundsvall och region Jämtland. Du kommer att skickas till en annan undersida.

  Gå till region Jämtland

  Typ av rehabilitering:

  Observera! Vår rehabilitering syftar till beteendeförändring och fokuserar inte på kirurgiska ingrepp, medicinering, kortvarig okomplex problematik och liknande.

  Kontakt

  Viktig information
  Kontaktuppgifter:  Det här innehåller en egenremiss

  För att kunna bedöma ditt behov av rehabilitering krävs mer information från dig. I en egenremiss till vår smärtklinik i Stockholm behöver du därför fylla i:

  • vilken typ av rehabilitering du anser dig behöva
  • vad du vill ha hjälp med
  • vilken eventuell diagnos du har fått av en tidigare läkare 
  • vilka vårdkontakter du tidigare haft
  • vilka läkemedel du använde vid tillfället
  • vad dina huvudsakliga arbetsuppgifter är 
  • om du är sjukskriven
  • dina kontaktuppgifter. 

  Vi bedömer din egenremiss på samma sätt som vi beaktar en remiss från en läkare. 

  FAQ

  Vad är en egenremiss?
  Så vad är en egenremiss? En remiss är en ansökan om att få vård hos en specialistmottagning i ditt län (eller ett annat län). Remisser skrivs vanligen av legitimerad personal på vårdcentralen, men i vissa fall finns det även möjlighet att skicka in en egen vårdbegäran, en egenremiss. Använd en blankett eller skicka din egenremiss digitalt.
  Vad kostar en remiss?
  En remiss kostar inget, men du betalar en vanlig patientavgift för att få träffa en läkare som skriver en remiss. Att skicka in en egen vårdbegäran digitalt via exempelvis 1177 är gratis.
  Vem kan skriva en remiss?
  Remisser kan skrivas av all legitimerad vårdpersonal, AT-läkare och vikarierande underläkare. I vissa fall kan även patienten skicka en egen remiss (egenremiss).
  Hur skriver man en egen remiss?
  Om du vill skriva en egenremiss till Rygginstitutet Stockholm så kan du fylla i formuläret här på sidan. Då fyller du i information kring vilken typ av rehabilitering du önskar, vad du vill ha hjälp med, vilken eventuell diagnos du har fått från en läkare och vilka vårdkontakter du har haft tidigare. Vi behöver också veta vilka läkemedel du har använt samt vilken typ av arbete du har eller om du är sjukskriven.

  Det är viktigt att vi får all relevant information för att kunna göra en korrekt bedömning av din remiss. Har du frågor? Tveka inte att kontakta oss på Rygginstitutet.

  Rygginstitutet Stockholm

  Ladvik
  185 93 VAXHOLM

  Telefon: 08-544 311 10
  Telefax: 08-544 311 11
  E-Post: vaxholm@rygginstitutet.se

  Svenska Rygginstitutet

  Svenska Rygginstitutet
  Org nr: 556513-6842 / 
  Bg: 5336-0012

  Svenska Rygginstitutet
  Org nr: 556513-6842 / 
  Bg: 5336-0012