
Egenremiss Stockholm ー så gör du
Har du haft smärta i mellan tre till sex månader och/eller lider av utmattningssyndrom? Till Rygginstitutets rehabiliteringscenter kommer du via remiss från primärvården eller genom att skicka in en egenremiss till oss i Stockholm. För att kunna ge dig relevant rehabilitering måste eventuella prover, röntgenundersökningar och andra typer av fysiologiska undersökningar ha utförts innan du skickar in en egen vårdbegäran till Rygginstitutet i Stockholm.
För snabbast hjälp rekommenderar vi att du fyller i formuläret här på sidan.
Skicka in en egenremiss här!
För personlig kontakt ring oss i Stockholm på tel: 08-544 311 10
eller Sundsvall på 060-64 73 00
Det här innehåller en egenremiss
För att kunna bedöma ditt behov av rehabilitering krävs mer information från dig. I en egenremiss till vår smärtklinik i Stockholm behöver du därför fylla i:
- vilken typ av rehabilitering du anser dig behöva
- vad du vill ha hjälp med
- vilken eventuell diagnos du har fått av en tidigare läkare
- vilka vårdkontakter du tidigare haft
- vilka läkemedel du använde vid tillfället
- vad dina huvudsakliga arbetsuppgifter är
- om du är sjukskriven
- dina kontaktuppgifter.
Vi bedömer din egenremiss på samma sätt som vi beaktar en remiss från en läkare.
Så skickar du in en egenremiss till vår smärtklinik i Stockholm
För snabbast kunna hjälpa dig rekommenderar vi att du skickar in formuläret här nedan.
Skicka in en egenremiss här!
För personlig kontakt ring oss i Stockholm på tel: 08-544 311 10
eller Sundsvall på 060-64 73 00
Om Rygginstitutet
Vi verkar i en vacker och lugn skärgårdsmiljö med funktionsenliga lokaler, varmvattenbassäng och skogen med promenadspår utanför dörren. Detta skapar goda förutsättningar för att lyckas oavsett om det gäller stress- eller smärtrehabilitering. Skicka in en egenremiss till vår smärtklinik i Stockholm för möjlighet att ta del av rehabilitering baserad på över 60 års erfarenhet av komplex smärta.
Hur vi arbetar med rehabilitering
På Rygginstitutet har vi en helhetssyn enligt den biopsykosociala modellen och arbetar i multimodala team med rehabläkare/psykiater, psykolog och fysioterapeut/sjukgymnast samt rehabkoordinator. Utöver detta finns tillgång till arbetsterapeut, ergonom och kurator/socionom.
Bedömning sker under en dag då patienten träffar läkare/sjukgymnast/psykolog. Samma dag får patienten återkoppling och remissvar går till inremitterande.
Under rehabiliteringsperioden tar vi ansvar för sjukskrivning alternativt förebyggande rehabiliteringsersättning.
Viktig information om rehabiliteringen
Rehabilitering vid långvarig smärta pågår under 8-12 veckor 2-3 dagar/vecka och ca 6 timmar per dag. Vid stress/utmattning pågår rehabilitering under 12 veckor 1-2 dagar per vecka och vanligtvis 2-4 timmar per dag.
Rehabilitering består till stor del av gruppaktiviteter, men kompletteras med individuella kontakter och teambesök med två eller flera olika yrkesgrupper. Innehållet består av beteendeförändringar enligt KBT, fysiska aktiviteter såsom ex sjukgymnastisk träning, kroppskännedom, vattengymnastik, arbetsteknik.
Vi arbetar med fokus på återgång i arbete och initierar möten med Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen eller arbetsgivare vid behov alternativ arbetsplatsbesök.
FAQ
Vad är en egenremiss?
Vad kostar en remiss?
Vem kan skriva en remiss?
Hur skriver man en egen remiss?
Det är viktigt att vi får all relevant information för att kunna göra en korrekt bedömning av din remiss. Har du frågor? Tveka inte att kontakta oss på Rygginstitutet.
Rygginstitutet Sundsvall
Institutsvägen 8
856 43 SUNDSVALL
Telefon: 060-64 73 00
Telefax: 060-64 73 01
sundsvall@rygginstitutet.se
Rygginstitutet Stockholm
Ladvik
185 93 VAXHOLM
Telefon: 08-544 311 10
Telefax: 08-544 311 11
E-Post: vaxholm@rygginstitutet.se