För den som lider av smärta i nacke eller rygg kan det vara svårt att göra sjukgymnastiska övningar trots att de är till för att hjälpa och lindra. Faktum är att smärtan kan vara så svår att det blir fysiskt omöjligt att genomföra träningen. En lösning på detta problem är att genomföra övningarna i vatten. Vattengymnastik används regelbundet på rehabiliteringscenter och av sjukgymnaster och fysioterapeuter som ett sätt att motverka smärta och stelhet i olika delar av kroppen.

Anledningen till att vattengymnastik används så flitigt är att vatten, tack vare sin bärande egenskap, ger stabilitet och stöd vilket gör att övningarna går lättare och smidigare i vattnet än på land. Vattengymnastik förbättrar både styrka och smidighet i kroppen. För att få komma till ett behandlings- eller rehabiliteringscenter som använder sig av den här typen av övningar vänder man sig i första hand till sin läkare som kan skriva en behandling av nacke remiss.

Ett rehabiliteringscenter som regelbundet använder sig utav vattengymnastik vid behandling av nacke, rygg och andra delar av kroppen där smärta som är relaterad till ryggen, är Rygginstitutet. De har en egen bassäng där deras patienter i en lugn miljö kan göra lämpliga övningar för att bli av med smärta eller besvär. För den som har ont i nacken är det viktigt att röra på sig för att undvika stelhet vilket ofta orsakas av att man inte rör på nacken på grund av den smärta som då uppstår. Att göra övningar i vatten kan vara både avkopplande och effektivt och är en anledning till att läkare kan välja Rygginstitutet när de skriver en behandling av nacke remiss.

Rygginstitutet hjälper och behandlar patienter med alla typer av ryggrelaterade problem som smärta och även stress. Genom att göra övningar istället för att medicinera går de till botten med problemet och arbetar för att förändra levnadsmönster från grunden och på så sätt se till att patienten kan gå tillbaka till ett normalt liv utan att smärtan kommer tillbaka. För att få komma till Rygginstitutet och uppleva deras behandlingsmetoder behövs i regel en värk i ryggen remiss till just Rygginstitutet. Den enklaste vägen att gå är att kontakta en läkare på sin närmaste vårdcentral och upplysa denne om vilka problem man har. Hos Rygginstitutet finns hjälp att få oavsett och smärtan eller värken beror på felaktig arbetsställning, sjukdom, olycksfall eller stress.

 

”Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Rygginstitutet.”