Vad orsakar ryggsmärta

Det finns många anledningar till att du kan behöva besöka rehab i Stockholm eftersom det finns många saker som kan leda till ryggsmärta. Först och främst kan det handla om något du har gjort som lett till ryggsmärtan, exempelvis ett tungt lyft som inte utförts rätt. Det kan även handla om långvarig belastning, repetitiva rörelser och så vidare. Något annat som kan leda till ryggsmärta är sjukdom, det finns flera åkommor som kan yttra sig i form av smärtande rygg eller ömma kroppsdelar. Ibland kan det till och med bero på stress, ångest, depression och andra psykologiska besvär. I vissa fall handlar det om ett beteendemönster. Dator- och mobilanvändandet har exempelvis visat sig vara en riskfaktor för ryggsmärta och även nack- och skuldersmärta. Som du märker finns det flera saker som kan föranleda ett besök hos en rehab i Stockholm.

 

Behandlingar för ryggsmärta

Det finns flera sätt att behandla ryggsmärta, från att besöka ett rehabcenter i Stockholm till att själv vårda sin kropp.

 

Saker du kan göra hemma

En av de första sakerna du kan göra för att behandla ryggsmärta är att tänka på hur du använder kroppen. Du kan behöva tänka på din ergonomi när du arbetar, exempelvis din hållning när du sitter och din kroppsställning när du lyfter tungt. Det är även bra att ta pauser från ett stillasittande arbete för att röra på kroppen och sträcka ut muskler. Vissa typer av ryggsmärtor kräver att du helt enkelt vilar upp dig och undviker rörelser så långt det går. Om du vill lära dig fler saker du kan göra kan du besöka rygg och rehab i Stockholm.

 

Rehabilitering vid sjukdom

Om ryggsmärtan beror på en sjukdom så upptäcks detta oftast av läkaren under ett läkarbesök eller av en fysioterapeut när du besöker ett rehab i Stockholm. Den exakta behandlingen beror helt och hållet på vad läkaren upptäcker. Det kan handla om att du behöver ta antibiotika under en viss tid och det kan även handla om att du behöver operera. Allvarliga skador kan också kräva att du besöker en läkare för att undersöka skadans art och vilken behandling som passar bäst.

Besök ett rehabcenter i Stockholm

Rehabilitering kan hjälpa mot ryggsmärta på flera sätt. I många fall kan en läkare rekommendera att du besöker en fysioterapeut för att behandla smärtan. En fysioterapeut, även kallad sjukgymnast, jobbar med att både behandla smärtan och även källan till smärtan. Det kan handla om att de hjälper dig få insikt om din kost eller ditt inövade beteende och de kan även hjälpa dig att förändra detta för att inte få lika ont i ryggen i framtiden.

När ska jag överväga att besöka ett rehabcenter i Stockholm?

Först och främst är det alltid bäst att hitta ett rygg och rehab center i Stockholm om du bor i närheten.

 

Förlorad muskulär kontroll

Om inte kunna röra på vissa delar av kroppen kan bero på alla möjliga orsaker. För att undersöka källan till problemet behöver du besöka en läkare. Därefter är det vanligt att du får rekommendationen att besöka en duktig sjukgymnast för rehab i Stockholm. Sjukgymnasten kan påbörja arbetet för att förbättra dina rörelser. I vissa fall kan du få tillbaka hela eller en stor del av din tidigare rörelseförmåga.

Inkontinens

Att inte kunna kontrollera tarmen när det kommer till avföring eller blåsan när det kommer till urinering är ett symtom på ett större problem. Det är ett återkommande problem för personer som har skadat ryggmärgen och en mycket god anledning till att hitta till rygg och rehab i Stockholm.

Du har nyligen varit med om olycka

Har du ramlat, varit med om en krock eller på något annat sätt skadat dig kan du med fördel besöka ett rehabcenter i Stockholm. På så sätt kan du fort komma i underfund med vad det är som har hänt och även påbörja en behandling.

 

En vanlig åkomma i Sverige

Har du ont i ryggen? Det är inte så konstigt. Detta är en av de vanligaste åkommorna i Sverige. Tursamt nog finns det gott om hjälp att få. Du kan besöka rygg och rehab i Stockholm eller gå till en duktig fysioterapeut nära dig. Det är väl värt att ta tag i problemet tidigt. Genom rehab i Stockholm eller annan ort kan du snabbt ta reda på vad dina ryggsmärtor beror på.