Rehabilitering med fokus på helheten

Svenska Rygginstitutet – Arbetslivsinriktad rehabilitering, medicinsk rehabilitering och försäkringsmedicinska utredningar

RehabiliteringÖvriga avtalEgenremiss

Rehabilitering med fokus på helheten

Svenska Rygginstitutet – Arbetslivsinriktad rehabilitering, medicinsk rehabilitering och försäkringsmedicinska utredningar

RehabiliteringÖvriga avtalEgenremiss

Rehabilitering med fokus på helheten

Svenska Rygginstitutet – Arbetslivsinriktad rehabilitering, medicinsk rehabilitering och försäkringsmedicinska utredningar

RehabiliteringÖvriga avtalEgenremiss

Snabb hantering av remisser

Personligt utformad rehab

Över 90% upplever ökad livskvalitet

Rehabilitering vid långvarig smärta och utmattning

Rehabilitering, försäkringsmedicinsk utredning, remisser och övriga avtal.

Behandling för långvariga ryggsmärtor | Rygginstitutet

Långvarig smärta

Att leva med långvarig smärta är förenat med en stor påverkan på livskvaliteten samt en betydande kostnad både för individ och samhälle.

Rehabiliteringscenter | Rygginstitutet

Utmattningssyndrom / Stressrelaterad ohälsa

Utmattningssyndrom är den snabbast ökande sjukskrivningsfaktorn i samhället idag.

Patient som beskriver ryggproblem med sjukgymnast | Rygginstitutet

Övriga avtal

Här hittar ni uppgifter till övriga avtal som: behandling av sjukgymnast, fysioterapeut, Stiftelsen för skog och bygg, företagsanpassade utbildningar etc.

Fyll i egenremiss för bedömning med Rygginstitutet

Egenremiss - Boka en tid! 

Går du omkring och upplever smärta eller utmattning, och tidigare insatser inte har hjälpt. Ett sämre mående som inte går över leder oftast till ökade problem. Tveka inte att kontakta oss för frågor eller för en bedömning.

Google Reviews

Rygginstitutet har hjälpt mig få tillbaka mitt liv. Nu 1 år sedan avslutad behandling och jag mår bättre än jag kan minnas att jag någonsin gjort, jag är evigt tacksam.

Edvin Lind

Tusen tack till David, Nina, Peter och Johanna för all ovärderlig kunskap och hjälp jag fått under dessa veckor. Personalen är otroligt kompetenta och man får verkligen den individuella hjälp man behöver.

Sandra Rohlin

Nu har båda avsnitten släppts där Rygginstitutets David Parker pratar om Multimodal Rehabilitering 

David kommer att prata med Tyngre Rehabs Erwin om vad multimodal rehabilitering är. Tonvikten kommer vara mot smärta men även en del fokus på utmattning. Första avsnittet släpptes söndagen den 13/3. och andra söndagen den 27/3

Lyssna här 

Svenska Rygginstitutet
erbjuder rehabilitering sedan 1961

Rygginstitutet vänder sig till personer med besvär i rörelseapparaten (tex rygg, nacke, fibromyalgi, andra smärttillstånd )- och/eller stressrelaterade besvär.  Rygginstitutet står öppet för alla yrkesgrupper, även arbetslösa och några av huvudmålen med vår verksamhet är att öka/bibehålla arbetsförmågan, öka självkänsla och motivation, minska upplevda besvär samt minska sjukfrånvaro och vårdkonsumtion. 

 

Matsalen kommande veckor!

Under vecka 48-50 så har vi många gäster i Stockholm då vi har ett samarbetsprojekt med Karolinska institutet. Det gör att det blir lite mer folk bland annat i matsalen. Mvh Rygginstitutet

 

Våra anläggningar

Svenska Rygginstitutet finns i Sundsvall och Stockholm.

Rehabiliteringscenter i Stockholm | Rygginstitutet

Rygginstitutet Stockholm

Rygginstitutets Smärt & Stressrehabilitering

Besöksadress:
Ladvik 185 93 VAXHOLM

Telefon: 08-544 311 10
Telefax: 08-544 311 11
E-post: vaxholm@rygginstitutet.se

Besök Rygginstitutet i Sundsvall

Rygginstitutet Sundsvall

Huvudkontoret

Besöksadress:
Institutsvägen 8 856 43 SUNDSVALL

Telefon: 060-64 73 00
Telefax: 060-64 73 01
E-post: sundsvall@rygginstitutet.se

Kontakta oss

Använd formuläret nedan för att komma i kontakt med oss.
Du kan också ringa på 08-544 311 10 eller 060-64 73 00

Rehabilitering i Stockholm och Sundsvall

Rygginstitutet erbjuder multimodal rehabilitering i Stockholm. MMR2 kännetecknas av tvärprofessionella team som arbetar med patienten i centrum.

Svenska Rygginstitutet erbjuder rehabilitering sedan 1961 

Rygginstitutet erbjuder rehabilitering i Stockholm och vänder sig till dig med besvär i rörelseapparaten som till exempel ryggproblem, smärta i nacke, smärta i leder, fibromyalgi, EDS, reumatism. Vi vänder oss framförallt till dig som upplever både smärtproblematik och  eller lider av stressrelaterade besvär. Rygginstitutet står öppet för alla yrkesgrupper, även arbetslösa. Några av huvudmålen med vår verksamhet är att återta funktion, öka/bibehålla arbetsförmågan genom hela livet, öka självkänsla och motivation, minska upplevda besvär samt minska sjukfrånvaro och vårdkonsumtion. 

Till oss kan du söka dig om du har haft till exempel ryggproblem i mellan tre och sex månader och fått hjälp via vårdcentralen, men inte upplever att behandlingen har gett resultat.

Rehabilitering i Stockholm och Sundsvall

Rygginstitutet erbjuder multimodal rehabilitering i Stockholm. MMR2 kännetecknas av tvärprofessionella team som arbetar med patienten i centrum. 

I Stockholms län betyder det att du garanterat kommer att träffa läkare, psykolog samt sjukgymnast för att tillsammans skapa en rehabiliteringsplan. Hos oss på Rygginstitutet kan det även vara så att du träffar rehabiliteringskoordinator, socionom, kurator och arbetsterapeut. Multimodal rehabilitering i Stockholm genomförs under en definierad tidsperiod och inriktar sig på både teoretiska samt praktiska interventioner. 

Hos oss på Rygginstitutet erbjuder vi rehabilitering i Stockholm som innebär att vi arbetar genom föreläsningar och diskussioner kring olika teman som är vanliga vid långvarig smärta som nack- eller ryggproblem och utmattningssyndrom. Praktiska inslag med inriktning biomekanik samt psykologi som funktionell träning, kroppskännedom, bassänggymnastik, stavgång, yoga, ergonomi och mindfulness är också en viktig del av behandlingen. Vi arbetar även med ett stort fokus på återtagande av livsvärden där hållbar arbetsåtergång kan nämnas.

Vi startade vår rehabilitering i Stockholm för ryggproblem och har fått omdömen som ”bästa ryggspecialist i Sverige” och av flera är vi fortfarande sedda som en ryggspecialist i Stockholm och Sundsvall.

Vi är måna om att behålla vår goda samt välrenommerade tradition för behandling av ryggproblem, men med åren har vi valt att övergå till att fokusera på hela människan och utifrån detta den Biopsykosociala modellen. Detta betyder att vi inte bara fokuserar på att behandla specifika åkommor som till exempel ryggproblem eller koncentrationssvårigheter, utan istället beaktar vi kroppssjukdomar, psykisk ohälsa och sociala problem i samspel med varandra för att få full förståelse av problemet vi står inför och hur vi på bästa sätt kan bemöta det. En metod som visat sig ge mycket goda resultat. 

Vår rehabilitering i Stockholm och i Sundsvall skiljer sig något åt i tidsaspekt då det i dagsläget är olika avtal, men grunderna är desamma.

Looking for rehabilitation in Stockholm

Rygginstitutet is an accredited provider of Multimodal specialized rehabilitation for long-term pain and Exhaustion disorder (Utmattningssyndrom). For more information please contact us! You can find the number below and in the navigation menu under “Kontakt”.

Brev från en patient

”För ett år sedan: jag trodde på fullt allvar att jag inte skulle överleva.
Jag var otroligt ångestladdad och rädd för allt!
En signal från mobilen fick mig att må fysiskt och psykiskt illa. Dolt nummer var lika med nära döden upplevelse.
Jag såg att människor rörde på munnen men fattade inte vad dom sa.
Jag hade en ständig vibration i kroppen och konstanta smärtor.
Jag sov inte, jag åt väldigt illa och mitt mindset var totalt låst.

Livet efter Ladvik.
Jag skrattar, jag sover, jag äter. Jag tänker igen…
Jag svimmar inte av rädsla när min mobil ringer.
Jag slutar med medicin 3 maj och det känns helt okej.
Jag vågade vägra återvända till min gamla arbetsplats. Jag fick nytt arbete och arbetar 100 % sedan mitten av april.
Jag rör mig mer men får inte ångest när det inte blir som jag tänkt.
Jag lånar ett uttryck från en trubadur jag känner ” jag är fan nöjd”
Kram från Lisa.”

Nyheter

Missa inte spännande och matnyttiga tips och nyheter från Svenska Rygginstitutet. 

Rygginstitutet Stockholm

Ladvik
185 93 VAXHOLM

Telefon: 08-544 311 10
Telefax: 08-544 311 11
E-Post: vaxholm@rygginstitutet.se

Svenska Rygginstitutet

Svenska Rygginstitutet
Org nr: 556513-6842 / 
Bg: 5336-0012