Stress är en folksjukdom som drabbar väldigt många människor varje år. Du har säkert själv varit stressad någon gång. Det kan ofta handla om för hög arbetsbelastning och för lite tid för återhämtning, men kan givetvis även komma från privatlivet. För att undvika att bli utbränd är det viktigt att ta stress på allvar och få den hjälp du behöver. Idag kan du hitta många bra tjänster som erbjuds på stressrehab i Stockholm, bland annat genom sjukgymnastik, psykoterapi och genom att träffa läkare.
Stress kan yttra sig på många sätt, bland annat kan det orsaka koncentrationssvårigheter och huvudvärk. Men även mer fysiska besvär som ryggont och fibromyalgi är vanliga problem. Musklerna drar ihop och spänner sig vid stress, något som ofta resulterar i smärta i nacke, axlar och rygg. Genom att söka professionell hjälp kan du ge dig själv de bästa förutsättningarna för att må bättre och minska stressen i vardagen.

Rehab stress – få den hjälp du behöver

Rehab för stress är något som många kan dra nytta av. Om du bor i Stockholm finns många tjänster att välja bland. Du kan faktiskt få ekonomiskt stöd genom att få din stressrehab via en försäkringsmedicinsk utredning . För dig som behöver bli sjukskriven på grund av utbrändhet och stress vill Försäkringskassan ofta göra en utredning. Det kan exempelvis hända att de kräver mer än ett läkarintyg för att bedöma om en patient har rätt till ersättning eller inte. Att då ha stöd och hjälp från specialister inom rehab i Stockholm ger en ökad trygghet.
Det finns många olika anledningar till att söka hjälp för stress. Här är några av de stora anledningarna:

  • Om du inte får hjälp med stress riskerar du att bli utbränd. Då är risken stor att det tar lång tid att komma tillbaka till jobbet eftersom återhämtningstiden kan vara väldigt utdragen.
  • Om du får hjälp i tid kan du lättare bli av med smärta i muskelapparaten som nacke, axlar och rygg. Sämre hållning är ofta ett resultat av stress, låt det inte gå för långt.
  • Genom att få hjälp med stress kan du lära dig nya förhållningssätt som hjälper dig i framtiden. Du kommer få bra och effektiva verktyg som gör att du kan hantera stress bättre.
  • När ditt psyke är lugnt och mår bra kommer även det yttra sig positivt på din kropp rent fysiskt, och vice versa. Ta hjälp från stressrehab så kommer du må bättre både psykiskt och fysiskt.

Att må bra fysiskt är såklart viktigt för att känna dig frisk och ha energi, men visste du att ditt fysiska välmående hänger ihop med det psykiska? Genom att söka dig till stressrehab i Stockholm kan du få hjälp att dels hitta en passande psykoterapeut men även den sjukgymnastik din kropp behöver. Du får bra rådgivning.
”Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Rygginstitutet.”