Ryggen utsätts ofta för mycket belastning och i vissa arbeten är den i större farozon än andra. Belastningen varierar beroende på hållning och om du sitter eller står.

Arbetar du mycket sittandes riskerar dina muskler kring ryggraden som har som uppgift att hålla uppe och stabilisera ryggen, att bli stela och svaga. Belastningen när man sitter är 50 % högre än när man står upp. Detta kan under längre perioder leda till långvariga smärtor. Det finns flertalet bra övningar och tips att göra för att förebygga problem men är du redan i ett smärtsamt stadie så finns det risk att du behöver professionell hjälp av en sjukgymnast för rygg.

Även arbeten där du rör på dig mycket kan leda till ryggproblem. Hållning och felbelastning kan ställa till med svåra problem och smärtor. Ryggbesvär visar sig exempelvis ofta som trötthet och smärta i svanken och/eller i omkringliggande områden och påverkar hela din vardag.

Förebygg smärta

Står du mycket still på arbetsplatsen? Rör du på dig mycket? Ingår tunga lyft i ditt arbete? Många arbeten har sin ”rygg-fälla” som man lätt kan åka dit på om man inte kan lokalisera dem och motarbeta dem. Rätt skor och hållning kan räcka långt men genom att utsätta sin rygg för samma rörelser och vikt varje arbetsdag kan slita ordentligt. Många ryggsmärtor kan gå över av sig själva efter ett tag men vissa kan behöva någon form av behandling. För dig med långvarigt ryggont som ger dig funktionshinder kan söka dig till sjukgymnast för rygg i Stockholm.

Sök hjälp

Ge inte upp, det finns professionell hjälp som kan hjälpa dig med dina ryggproblem. Om din arbetsgivare har en försäkring hos Falck så kan de boka en tid hos en sjukgymnast på ryggkliniken i Sundsvall. Helt beroende på din situation får du tillgång till en eller flera behandlingar. Du kan få samtala med en psykolog, träffa en sjukgymnast, och kanske att det bör göras en ergonomisk överblick på din arbetsplats.

När du påbörjar din rehabilitering anpassas den efter dig och dina möjligheter. Dessutom får du tillgång till kompetent personal, en lugn och stressfri miljö och lärdom från utbildade professionella. Arbetet handlar inte bara om att bota den tillfälliga smärtan utan också fokusera på att förhindra att den uppstår igen. Detta sker genom att sätta sig in i din arbetssituation och utbilda dig inom hälsa och styrka.

Målet för varje kund är att uppnå ökat välmående, styrka, balans och motivation. Hur man uppnår alla dessa punkter kan vara individuellt och därför står du som enskild patient i fokus. Genom att lyssna och ha förståelse för patienter kan problemen lokaliseras snabbare och därmed behandlas snabbare och effektivare. Detta är en lika stor vinst för såväl arbetare som arbetsgivare.

Kontakta Rygginstitutet idag – för smärtlindring och ett ökat välmående

”Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Rygginstitutet.”